BHITTER

BHITTER

Björn Woudt, een DJ en producer uit het kleine stadje Spijkenisse (in Nederland), is van zijn grootste hobby en droom zijn einddoel aan het maken. Hij noemt zichzelf ook wel BHITTER. Deze artiestennaam komt uit zijn jeugd. De broer van Björn had in zijn jeugdtijd een ‘soort’ superheldennaam bedacht, namelijk: BHITTER. Deze naam bleef hangen en werd later gebruikt voor het Social Media platform: Hyves. Vervolgens vernoemde Björn alle andere social media accounts naar zijn ‘superheldennaam’, BHITTER. Vanaf dat punt was de artiestennaam geboren.

Hij begon met produceren in 2008 in FL Studio 7. Naar een jaar geoefend te hebben met het programma, heeft hij geen ‘echte’ track in elkaar gezet, maar toch ging hij ermee verder en verdiepte zich erin. In 2011 kon Björn de melodieën van bekende televisie-serie ‘leaders’ na spelen en begon zijn eigen melodieën in de computer te zetten. Alle tracks die tussen 2008 en 2013 zijn geproduceerd waren van lage kwaliteit. Begin 2014 is hij zich gaan richten op ‘house’, voornamelijk ‘big room’ en ‘prograssive’, maar hij vind het meer commerciële gedeelte ook wel leuk.

Met het nieuwjaar van 2017 heeft hij zichzelf belooft om beats te produceren wat in Nederland gewild is, om zo een naam op te bouwen. In 2018/2019 zullen er veel beats worden uitbrengen onder de naam van BHITTER. Van samenwerkingen tot solo-tracks. “House blijft toch mijn sterkste kant en blijf ik maken” aldus BHITTER.

Björn woont nog in Spijkenisse en is ook niet van plan te gaan vertrekken, zo meld hij.